Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta przekąska z kilku składników. Grillowane plastry bakłażana przekładane serkiem z orzechami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13662
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13662
Składniki
Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie płuczemy, wycieramy, smarujemy oliwą, obsypujemy pieprzem i solą, grillujemy z obu stron, aż będzie miękki. Można oczywiście upiec bakłażana w piekarniku.
Serek kanapkowy mieszamy z orzechami. Ciepłe plastry bakłażana smarujemy serkiem z orzechami. Podajemy na ciepło. Najlepsze są młode bakłażany, w starszych skórka mimo grillowania może być twarda i trzeba ją będzie usunąć.