Do góry

Przekąski Przepis na:

Bakłażanowo - orzechowe roladki

Bakłażanowo - orzechowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 289 Ocena: 2529

Dodano:

Odsłon: 98

Bardzo prosta przekąska z kilku składników. Grillowane plastry bakłażana przekładane serkiem z orzechami.

Składniki

  • Bakłażan - 1szt
  • Sól i pieprz
  • Oliwa
  • Serek kanapkowy śmietankowy - 100g
  • Orzechy włoskie mielone - 2 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bakłażanowo - orzechowe roladki

Przygotowanie

  1. Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie płuczemy, wycieramy, smarujemy oliwą, obsypujemy pieprzem i solą, grillujemy z obu stron, aż będzie miękki. Można oczywiście upiec bakłażana w piekarniku.

  2. Serek kanapkowy mieszamy z orzechami. Ciepłe plastry bakłażana smarujemy serkiem z orzechami. Podajemy na ciepło.

    Najlepsze są młode bakłażany, w starszych skórka mimo grillowania może być twarda i trzeba ją będzie usunąć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 30 września Pycha! Trochę podobne do kuchni gruzińskie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 24 września Swietna przekaska z cudownym polaczeniem smaków.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń