Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta przekąska z kilku składników. Grillowane plastry bakłażana przekładane serkiem z orzechami.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5430
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1794
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5347
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1849
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5430
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1794
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5347
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1849
Składniki
Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie płuczemy, wycieramy, smarujemy oliwą, obsypujemy pieprzem i solą, grillujemy z obu stron, aż będzie miękki. Można oczywiście upiec bakłażana w piekarniku.
Serek kanapkowy mieszamy z orzechami. Ciepłe plastry bakłażana smarujemy serkiem z orzechami. Podajemy na ciepło. Najlepsze są młode bakłażany, w starszych skórka mimo grillowania może być twarda i trzeba ją będzie usunąć.