Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta przekąska z kilku składników. Grillowane plastry bakłażana przekładane serkiem z orzechami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119533
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9032
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119533
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9032
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Składniki
Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Oprószamy solą i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie płuczemy, wycieramy, smarujemy oliwą, obsypujemy pieprzem i solą, grillujemy z obu stron, aż będzie miękki. Można oczywiście upiec bakłażana w piekarniku.
Serek kanapkowy mieszamy z orzechami. Ciepłe plastry bakłażana smarujemy serkiem z orzechami. Podajemy na ciepło. Najlepsze są młode bakłażany, w starszych skórka mimo grillowania może być twarda i trzeba ją będzie usunąć.