Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany są mięciutkie i rozpływające się w ustach.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4826
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13113
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5768
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7370
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4826
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13113
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5768
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7370
Składniki
Banany obieramy. Kroimy je pod skosem na około 2 centymetrowe plasterki lub dzielimy całego banana na 3 części.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Wlewamy mleko oraz wbijamy jajko. Całość mieszamy na gładką masę. Do miski z ciastem wkładamy pokrojone banany i dokładnie je obtaczamy w cieście.
Banany w cieście przekładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane.