Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany są mięciutkie i rozpływające się w ustach.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 785
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8124
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 354
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 121
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2221
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 785
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8124
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13010
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 354
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 121
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2221
Składniki
Banany obieramy. Kroimy je pod skosem na około 2 centymetrowe plasterki lub dzielimy całego banana na 3 części.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Wlewamy mleko oraz wbijamy jajko. Całość mieszamy na gładką masę. Do miski z ciastem wkładamy pokrojone banany i dokładnie je obtaczamy w cieście.
Banany w cieście przekładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane.