Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany są mięciutkie i rozpływające się w ustach.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15896
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4817
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 560
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15896
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4817
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 560
Składniki
Banany obieramy. Kroimy je pod skosem na około 2 centymetrowe plasterki lub dzielimy całego banana na 3 części.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Wlewamy mleko oraz wbijamy jajko. Całość mieszamy na gładką masę. Do miski z ciastem wkładamy pokrojone banany i dokładnie je obtaczamy w cieście.
Banany w cieście przekładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane.