Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany są mięciutkie i rozpływające się w ustach.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1738
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1801
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1738
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1801
Składniki
Banany obieramy. Kroimy je pod skosem na około 2 centymetrowe plasterki lub dzielimy całego banana na 3 części.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Wlewamy mleko oraz wbijamy jajko. Całość mieszamy na gładką masę. Do miski z ciastem wkładamy pokrojone banany i dokładnie je obtaczamy w cieście.
Banany w cieście przekładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane.