Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banany są mięciutkie i rozpływające się w ustach.
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 902
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 181
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 902
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 181
Składniki
Banany obieramy. Kroimy je pod skosem na około 2 centymetrowe plasterki lub dzielimy całego banana na 3 części.
Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, szczyptę soli. Wlewamy mleko oraz wbijamy jajko. Całość mieszamy na gładką masę. Do miski z ciastem wkładamy pokrojone banany i dokładnie je obtaczamy w cieście.
Banany w cieście przekładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z każdej strony, aż będą rumiane.