Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-12-2015
Dbając o zgrabną sylwetkę nie wystarczy się tylko zdrowo odżywiać, ważna jest też aktywność ruchowa. Jeśli uprawiamy sport lub prowadzimy aktywny tryb życia, musimy dostarczać naszemu organizmowi węglowodany. Najlepiej jeśli ich źródłem są wysoko wartościowe, nie przetworzone produkty. Takimi są właśnie te batony węglowodanowe, nie dość że zdrowe to jeszcze bardzo smaczne. A dzięki czekoladzie, są świetne nie tylko jako po treningowy posiłek ale również jako zdrowa przekąska w ciągu dnia, w pracy czy szkole. Do tego są szybkie w przygotowaniu i nie trzeba ich piec.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 533
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 913
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3835
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4240
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 533
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 913
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3835
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 780
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie odlewamy wodę ale jej nie wylewamy. Do daktyli dodajemy żurawinę i wszystko blendujemy. Do masy dodajemy stopniowo płatki owsiane, najpierw 4-5 łyżek i mieszamy całość. Następnie dodajemy po 2 łyżki i za każdym razem zagniatamy masę. W międzyczasie dodajemy maliny i dalej zagniatamy, następnie wiórki kokosowe i grykę. Jeśli masa jest zbyt sucha możemy dodać 1-2 łyżki wody pozostawionej z moczenia daktyli. Gdy zużyjemy całe płatki dodajemy miód i mieszamy całość już łyżką. Cała masa powinna być zwarta. Formę wykładamy folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wykładamy na nią masę owsianą dociskając ją łyżką.
Aby przygotować polewę umieszczamy wszystkie składniki w kąpieli wodnej i dokładnie mieszamy, żeby nie powstały grudki. Rozpuszczoną czekoladą polewamy masę owsianą. Całość odstawiamy do lodówki aby polewa zastygła. Następnie kroimy na batoniki. Smacznego :)