Do góry

Przekąski Przepis na:

Befsztyk tatarski

Befsztyk tatarski

Autor:

Przepisów i artykułów: 473 Ocena: 4370

Dodano:

Odsłon: 1833

Danie do dzisiejszego , ostatkowego śledzika. Reszta czeka na wieczór.

Składniki

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • Sól
  • świeżo i grubo mielony czarny pieprz
  • słodka, sproszkowana papryka
  • 3 łyżki oleju z pestek winogron
  • 3 łyżki maggi
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki zimnej, przegotowanej wody
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • kilka kiszonych ogórków drobno pokrojonych
  • 2 duże białe cebule drobniutko pokrojone
3-4 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Befsztyk tatarski

Przygotowanie

  1. Polędwicę wołową dokładnie oczyścić z najmniejszych błonek .

    Przed dwukrotnym zmieleniem mięso mocno schłodzić.
    Przełożyć do miski, wbić żółtka, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić.
    Zwilżonymi dłońmi formować kulki i układać na półmisku.
    Cebulkę i ogórki pokroić jak najdrobniej.
    Przed samym podaniem, w każdej "kulce" mięsa zrobić dołek i wbić żółtko.
    Przyprawy ustawić na stole, by każdy mógł sobie sam doprawić tatara wg własnego smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń