Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie do dzisiejszego , ostatkowego śledzika. Reszta czeka na wieczór.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15108
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15108
Składniki
Polędwicę wołową dokładnie oczyścić z najmniejszych błonek . Przed dwukrotnym zmieleniem mięso mocno schłodzić. Przełożyć do miski, wbić żółtka, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować kulki i układać na półmisku. Cebulkę i ogórki pokroić jak najdrobniej. Przed samym podaniem, w każdej "kulce" mięsa zrobić dołek i wbić żółtko. Przyprawy ustawić na stole, by każdy mógł sobie sam doprawić tatara wg własnego smaku.