Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie do dzisiejszego , ostatkowego śledzika. Reszta czeka na wieczór.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10123
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1871
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3977
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10123
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1871
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3977
Składniki
Polędwicę wołową dokładnie oczyścić z najmniejszych błonek . Przed dwukrotnym zmieleniem mięso mocno schłodzić. Przełożyć do miski, wbić żółtka, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować kulki i układać na półmisku. Cebulkę i ogórki pokroić jak najdrobniej. Przed samym podaniem, w każdej "kulce" mięsa zrobić dołek i wbić żółtko. Przyprawy ustawić na stole, by każdy mógł sobie sam doprawić tatara wg własnego smaku.