Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na bigos ugotowany na ćwiartkach kurczaka z kiełbasą i całymi pomidorami z puszki, jeśli zainteresuje was ten przepis zapraszam pod podanym linkiem na mój blog Kuchnia domowa Agi
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Do garnka wlać 500 ml wody, dodać ziela angielskie, liście laurowe, suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną oraz dodać umyte ćwiartki kurczaka. Zagotować zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości mięsa. Po ugotowaniu wyjąć mięso do ostygnięcia a do wywaru dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej a także po chwili sok z kapusty ( jeśli ktoś nie lubi mocno kwaśnego bigosu wtedy kwas zastąpić wodą )
Gdy kapusta jest już miękka dodać oczyszczone z kości mięso kurczaka, pogotować do czasu rozpadania się kawałków mięsa a następnie dodać dowolną kiełbasę pokrojoną w krążki i nadal gotować do czasu aż mięso kurczaka całkiem się rozdrobni
Do gotującej się kapusty przełożyć całe pomidory , wsypać cukier do smaku pogotować 10 minut a następnie dodać koncentrat pomidorowy i gotować do czasu aż pomidory się rozgotują
Ugotowany bigos przełożyć do słoików lub pojemnika który można szczelnie zamknąć. ostygnięty przechowywać w lodówce