Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na bigos ugotowany na ćwiartkach kurczaka z kiełbasą i całymi pomidorami z puszki, jeśli zainteresuje was ten przepis zapraszam pod podanym linkiem na mój blog Kuchnia domowa Agi
Co roku na wiosnę gotuję bigos z młodej kapusty z młodymi marchewkami i ziele...
Odsłon: 7487
Bardzo smaczny bigos, ugotowany z białej, świeżej a także z kiszonej kapusty,...
Odsłon: 11887
Kiszona kapusta to doskonały dodatek do wielu potraw. Surówka z dodatkiem kis...
Odsłon: 17972
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 66
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 162
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 181
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 134
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 100
Pyszne szafranowe babeczki w polewie czekoladowej idealne do koszyczka i na ś...
Odsłon: 66
Bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu babka czekoladowa idealna na...
Odsłon: 162
Zapraszam na babeczki niepowtarzalne, w smaku genialne. To kruche ciasto w po...
Odsłon: 181
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 134
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 100
Składniki
Do garnka wlać 500 ml wody, dodać ziela angielskie, liście laurowe, suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną oraz dodać umyte ćwiartki kurczaka. Zagotować zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości mięsa. Po ugotowaniu wyjąć mięso do ostygnięcia a do wywaru dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej a także po chwili sok z kapusty ( jeśli ktoś nie lubi mocno kwaśnego bigosu wtedy kwas zastąpić wodą )
Gdy kapusta jest już miękka dodać oczyszczone z kości mięso kurczaka, pogotować do czasu rozpadania się kawałków mięsa a następnie dodać dowolną kiełbasę pokrojoną w krążki i nadal gotować do czasu aż mięso kurczaka całkiem się rozdrobni
Do gotującej się kapusty przełożyć całe pomidory , wsypać cukier do smaku pogotować 10 minut a następnie dodać koncentrat pomidorowy i gotować do czasu aż pomidory się rozgotują
Ugotowany bigos przełożyć do słoików lub pojemnika który można szczelnie zamknąć. ostygnięty przechowywać w lodówce
Przepisy Przekąski
Przekąski
Mój imprezowy stół.
Przekąski
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Przekąski
Wielkanocne babeczki z kremem chrzanowym i różowymi jajeczkami
Przekąski
Schab w galarecie
Mój imprezowy stół.
Mój imprezowy stół. Może będzie dla Ciebie inspiracją. Dużo fajnych przekąsek...
Odsłon: 334
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 134