Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na bigos ugotowany na ćwiartkach kurczaka z kiełbasą i całymi pomidorami z puszki, jeśli zainteresuje was ten przepis zapraszam pod podanym linkiem na mój blog Kuchnia domowa Agi
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96278
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1911
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5737
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5738
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96278
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1911
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5737
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5738
Składniki
Do garnka wlać 500 ml wody, dodać ziela angielskie, liście laurowe, suszoną włoszczyznę, przyprawę uniwersalną oraz dodać umyte ćwiartki kurczaka. Zagotować zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości mięsa. Po ugotowaniu wyjąć mięso do ostygnięcia a do wywaru dodać kapustę kiszoną pokrojoną drobniej a także po chwili sok z kapusty ( jeśli ktoś nie lubi mocno kwaśnego bigosu wtedy kwas zastąpić wodą )
Gdy kapusta jest już miękka dodać oczyszczone z kości mięso kurczaka, pogotować do czasu rozpadania się kawałków mięsa a następnie dodać dowolną kiełbasę pokrojoną w krążki i nadal gotować do czasu aż mięso kurczaka całkiem się rozdrobni
Do gotującej się kapusty przełożyć całe pomidory , wsypać cukier do smaku pogotować 10 minut a następnie dodać koncentrat pomidorowy i gotować do czasu aż pomidory się rozgotują
Ugotowany bigos przełożyć do słoików lub pojemnika który można szczelnie zamknąć. ostygnięty przechowywać w lodówce