Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie może chcecie prosty w wykonaniu i w miarę szybki przepis na bigos wigilijny z suszonych borowików w sam raz na zbliżające się wielkimi krokami święta
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 495
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 303
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 965
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 206
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 732
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 495
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 303
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 965
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 206
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 732
Składniki
Grzyby suszone kupne lub swojskie opłukać w zimnej wodzie a następnie zamoczyć w gorącej wodzie na około 2 godziny. Po wyznaczonym czasie przelać je na sitko a następnie pokroić na mniejsze kawałki ( nie koniecznie ). W międzyczasie do 500 ml wody dodać kapustę pokrojoną drobniej i gotować do jej miękkości
Do gotującej się miękkiej kapusty dodać ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną a także wodę z moczonych grzybów gotować do wyparowania całej wody. W międzyczasie na oleju podsmażyć cebulkę na złoty kolor
Jak już wyparowała cała woda z kapusty wtedy przelać do niej usmażoną wraz z olejem cebulkę dodać pieprz czarny świeżo zmielony i pogotować chwilę do połączenia się ze sobą wszystkiego
Ugotowany gorący bigos można przełożyć do słoików i po wystygnięciu przechować w lodówce