Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie może chcecie prosty w wykonaniu i w miarę szybki przepis na bigos wigilijny z suszonych borowików w sam raz na zbliżające się wielkimi krokami święta
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1346
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1808
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 287
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 605
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1346
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1808
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 287
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 605
Składniki
Grzyby suszone kupne lub swojskie opłukać w zimnej wodzie a następnie zamoczyć w gorącej wodzie na około 2 godziny. Po wyznaczonym czasie przelać je na sitko a następnie pokroić na mniejsze kawałki ( nie koniecznie ). W międzyczasie do 500 ml wody dodać kapustę pokrojoną drobniej i gotować do jej miękkości
Do gotującej się miękkiej kapusty dodać ziela angielskie, liście laurowe oraz przyprawę uniwersalną a także wodę z moczonych grzybów gotować do wyparowania całej wody. W międzyczasie na oleju podsmażyć cebulkę na złoty kolor
Jak już wyparowała cała woda z kapusty wtedy przelać do niej usmażoną wraz z olejem cebulkę dodać pieprz czarny świeżo zmielony i pogotować chwilę do połączenia się ze sobą wszystkiego
Ugotowany gorący bigos można przełożyć do słoików i po wystygnięciu przechować w lodówce