Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, pulchne, lekko winne bliny z dodatkiem mąki gryczanej. Ideale na przekąskę z kwaśną śmietaną lub dżemem.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4424
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12019
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6835
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5620
Składniki
Do miseczki wkładamy drożdże, cukier, dodajemy ciepłe mleko, mieszamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy masa podwoi objętość, dodajemy żółtka, obie mąki, wodę i wyrabiamy ciasto na jednolita masę. Pod koniec dodajemy sól i roztopione letnie masło, składniki łączymy, całość odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe, pozbawione przewiewów miejsce.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, nakładamy ciasto.Gdy przy brzegach smażonych blinów pokażą się pęcherzyki, odwracamy każdy na drugą stronę i delikatnie rumienimy. Gotowe podajemy z kwaśną śmietaną. Smacznego !!!