Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, pulchne, lekko winne bliny z dodatkiem mąki gryczanej. Ideale na przekąskę z kwaśną śmietaną lub dżemem.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10766
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 811
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10766
Składniki
Do miseczki wkładamy drożdże, cukier, dodajemy ciepłe mleko, mieszamy, odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy masa podwoi objętość, dodajemy żółtka, obie mąki, wodę i wyrabiamy ciasto na jednolita masę. Pod koniec dodajemy sól i roztopione letnie masło, składniki łączymy, całość odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe, pozbawione przewiewów miejsce.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, nakładamy ciasto.Gdy przy brzegach smażonych blinów pokażą się pęcherzyki, odwracamy każdy na drugą stronę i delikatnie rumienimy. Gotowe podajemy z kwaśną śmietaną. Smacznego !!!