Do góry

Przekąski Przepis na:

Bliny ziemniaczane

Bliny ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18514

Dodano:

Odsłon: 6321

Bliny w innym wydaniu.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bliny ziemniaczane

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać i połowę ugotować w osolonej wodzie, po czym odcedzić, ostudzić i przepuścić przez maszynkę. Druga połowę ziemniaków zetrzeć na tarce i połączyć z ugotowanymi ziemniakami. Dodać mąkę, jajko, sól do smaku, dokładnie wymieszać. Bliny smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać z kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń