Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13403
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5667
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12446
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13403
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5667
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać i połowę ugotować w osolonej wodzie, po czym odcedzić, ostudzić i przepuścić przez maszynkę. Druga połowę ziemniaków zetrzeć na tarce i połączyć z ugotowanymi ziemniakami. Dodać mąkę, jajko, sól do smaku, dokładnie wymieszać. Bliny smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać z kwaśną śmietaną.