Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczych. Choć większość z nas zna go w wersji gotowanej w osolonej wodzie, dziś pokażę Wam zupełnie nowy sposób jego przygotowania: chrupiący bób z airfryera. Idealny jako przekąska, dodatek do sałatki, czy nawet zdrowy zamiennik chipsów! Krótki film shorts z przepisem znajdziesz na moim kanale YouTube - Gotowanie Po Mojemu
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2189
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4697
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2189
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4697
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 57
Składniki
Bób umyj i wrzuć do garnka z osolą wrzącą wodą. Gotuj ok. 8 minut, następnie przelej przez sitko i opłucz zimną wodą. Bób można obrać ze skórki. Bób przełóż do miski, dodaj oliwę oraz przyprawy. Całość wymieszaj i przełóż do airfryera. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. W połowie czasu potrząśnij koszykiem, żeby bób równomiernie się przypiekł. Po wyjęciu bób możesz lekko skropić sokiem z cytryny. Podawaj na ciepło lub na zimno – smakuje wyśmienicie w obu wersjach.