Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączenie smaków.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8543
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4646
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8543
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4646
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 705
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę z czosnkiem, smażyć do zeszklenia. Następnie dodać wędzoną paprykę, sól, pieprz, płatki chili i rozmaryn, zalać winem i dusić na średnim ogniu do odparowania alkoholu.
Bób odcedzić, przełożyć na patelnię, gotować razem jeszcze kilka minut. Podawać na ciepło lub zimno.