Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączenie smaków.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8386
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8386
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 499
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę z czosnkiem, smażyć do zeszklenia. Następnie dodać wędzoną paprykę, sól, pieprz, płatki chili i rozmaryn, zalać winem i dusić na średnim ogniu do odparowania alkoholu.
Bób odcedzić, przełożyć na patelnię, gotować razem jeszcze kilka minut. Podawać na ciepło lub zimno.