Do góry

Przekąski Przepis na:

bób z wędzoną papryką i rozmarynem

bób z wędzoną papryką i rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 2555

Dodano:

Odsłon: 2090

Przepyszne połączenie smaków.

Składniki

  • bób - 500 g
  • cebula - 1 szt
  • czosnek - 4 ząbki
  • wędzona papryka w proszku - 1 czubata łyżeczka
  • rozmaryn - 2 gałązki
  • białe wytrawne wino - 150 ml
  • płatki chili - 1 łyżeczka
  • sól, pieprz
  • oliwa - 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
bób z wędzoną papryką i rozmarynem

Przygotowanie

  1. Bób ugotować w osolonej wodzie.

  2. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę z czosnkiem, smażyć do zeszklenia. Następnie dodać wędzoną paprykę, sól, pieprz, płatki chili i rozmaryn, zalać winem i dusić na średnim ogniu do odparowania alkoholu.

  3. Bób odcedzić, przełożyć na patelnię, gotować razem jeszcze kilka minut. Podawać na ciepło lub zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Promocje na

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń