Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 27.05.2009
Odsłon: 8574
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Posiekaną cebulę zeszklij na połowie smalcu. Dodaj poszatkowaną kapustę, duś 15 min. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Dodaj wyciśniętą z osłonek wątrobiankę. Wymieszaj.
Boczek natrzyj solą i pieprzem, czosnkiem. Posmaruj farszem pozostawiając po 2 cm wolnego brzegu. Zwiń roladę. Zwiąż nicią.
Boczek obsmaż na pozostałym smalcu. Obłóż oczyszczoną włoszczyzną, podlej bulionem. Wstaw do piekarnika 250°C. Piecz 20 min, następnie zredukuj temp. do 180°C i piecz jeszcze godzinę. Gotową pieczeń przełóż na półmisek. Wywar przetrzyj z jarzynami. Podaj jako sos. Boczek serwuj z gotowanym groszkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

maluszekk 14 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Zapewne bardzo tłuste, ale wygląda wyjątkowo smacznie. Chętnie sobie taki boczek przyrządzę :)2 Kto głosował? | Odpowiedz