Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla wymagających...i nie tylko.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 995
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2173
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4184
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 995
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 121
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2173
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4184
Składniki
Posiekaną cebulę zeszklij na połowie smalcu. Dodaj poszatkowaną kapustę, duś 15 min. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Dodaj wyciśniętą z osłonek wątrobiankę. Wymieszaj.
Boczek natrzyj solą i pieprzem, czosnkiem. Posmaruj farszem pozostawiając po 2 cm wolnego brzegu. Zwiń roladę. Zwiąż nicią.
Boczek obsmaż na pozostałym smalcu. Obłóż oczyszczoną włoszczyzną, podlej bulionem. Wstaw do piekarnika 250°C. Piecz 20 min, następnie zredukuj temp. do 180°C i piecz jeszcze godzinę. Gotową pieczeń przełóż na półmisek. Wywar przetrzyj z jarzynami. Podaj jako sos. Boczek serwuj z gotowanym groszkiem.