Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 76 Ocena: 1453
Dodano: 24.08.2018
Odsłon: 14705
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
W naczyniu wymieszać pieprz, zioła, sól, paprykę, posiekany czosnek i 3 łyżki oleju. Powstałą mieszanką natrzeć mięso omijając skórę. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na noc do lodówki.
Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać 2 łyżkami oleju, podlać piwem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 230 C przez 10 minut. Następnie przykryć, zmniejszyć temperaturę do 160 C i piec jeszcze przez 2 godziny. Po tym czasie podnieść temp. do 230 C, zdjąć przykrycie i piec jeszcze 10 minut.
Boczek dobrze wystudzić. Podawać pokrojony w cienkie plasterki z pikantnymi dodatkami.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

gochna55 08 września 2018Zgłoś do usunięcia
Zabieram przepis do plagiatorka. Aż pachnie z ekranu a jaki musi być smak.Chlebek razowy i ogórek małosolny lub kiszony do kompletu. :):)3 Kto głosował? | Odpowiedz