Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek jest aromatyczny, kruchy i super smakuje.
Przepyszny boczek, w lekkiej czosnkowo-majerankowej marynacie. Idealnie pasuj...
Odsłon: 9732
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 2717
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2321
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 632
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6365
Smaczna jarska młoda kapusta duszona z marchewką , koperkiem i szczypiorkiem...
Odsłon: 2321
Prosty i smaczny deserek galaretki z bitą śmietaną idealny na upalne dni.
Odsłon: 632
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 6365
Składniki
W naczyniu wymieszać pieprz, zioła, sól, paprykę, posiekany czosnek i 3 łyżki oleju. Powstałą mieszanką natrzeć mięso omijając skórę. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na noc do lodówki.
Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać 2 łyżkami oleju, podlać piwem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 230 C przez 10 minut. Następnie przykryć, zmniejszyć temperaturę do 160 C i piec jeszcze przez 2 godziny. Po tym czasie podnieść temp. do 230 C, zdjąć przykrycie i piec jeszcze 10 minut.
Boczek dobrze wystudzić. Podawać pokrojony w cienkie plasterki z pikantnymi dodatkami. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Parówki w cieście francuskim
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Parówki w cieście francuskim
Parówki w cieście francuskim to danie, które zasmakuje zarówno dzieciom, jak...
Odsłon: 12586
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 6164