Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek jest aromatyczny, kruchy i super smakuje.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15215
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15215
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Składniki
W naczyniu wymieszać pieprz, zioła, sól, paprykę, posiekany czosnek i 3 łyżki oleju. Powstałą mieszanką natrzeć mięso omijając skórę. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na noc do lodówki.
Boczek ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać 2 łyżkami oleju, podlać piwem. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 230 C przez 10 minut. Następnie przykryć, zmniejszyć temperaturę do 160 C i piec jeszcze przez 2 godziny. Po tym czasie podnieść temp. do 230 C, zdjąć przykrycie i piec jeszcze 10 minut.
Boczek dobrze wystudzić. Podawać pokrojony w cienkie plasterki z pikantnymi dodatkami. Smacznego.