Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4375
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1132
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1293
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4328
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 22727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4375
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1132
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1293
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4328
Składniki
Składniki marynaty połączyć. Boczek ponacinać w kratkę. Natrzeć boczek marynatą, włożyć do woreczka i to miseczki. Odstawić na noc do lodówki. Następnie wyłożyć boczek do naczynia żaroodpornego (lub brytfanny), polać 2-3 łyżkami wody i piec w piekarniku nagrzanym do 250stopni. Po 15 min zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, piec 40-50min, podlewając co jakiś czas odrobiną wody. Upieczony i ostudzony boczek wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można pokroić.