Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczek pieczony z jabłkiem

Boczek pieczony z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2356 Ocena: 15061

Dodano:

Odsłon: 1048

Wyborny i smaczny boczek na święta.

Składniki

  • Składniki:
  • Boczek surowy 1 kg
  • Dżem z czarnej porzeczki lub aronii
  • Wino czerwone 200 ml
  • Bulion drobiowy 200 ml
  • Jabłko 8 szt. Małych
  • Czosnek 1 główka
  • Sól i pieprz do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Natarte mięso solą i pieprzem piecz około 140 minut w temperaturze 180 stopni podlewając bulionem drobiowym. Dżem wymieszaj z winem, wlej do mięsa, dodaj pokrojone w ćwiartki jabłka, czosnek i piecz jeszcze około pół godziny. Podawaj do przegryzki na święta. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 23 grudnia 2018 Ciekawy pomysł. Boczek pieczony jest zawsze pyszny :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń