Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszny, a podany z żurawiną to poezja!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7656
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2803
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7656
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2803
Składniki
Boczek dobrze umyć, osuszyć i natrzeć dużą ilością przypraw z obu stron. Cebulę pokroić w plastry i obłożyć gęsto boczek.. Przykryć folią aluminiową i wstawić w chłodne miejsce na całą noc. Na drugi dzień zdjąć z boczku cebulę i zwinąć w rulon dość ściśle. Bawełnianą nicią najlepiej szpagatem związać boczek i wsunąć do rękawa do pieczenia.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st.C /termoobieg/ i piec pół godziny. Następnie zmniejszyć temperaturę do 190 stopni. Piec dalej jeszcze ok.1 godziny. Pod koniec pieczenia rozciąć folię, w której jest boczek, aby ładnie się zarumienił. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. SMACZNEGO!