Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokusa dla małych i dużych dzieci, idealne bułeczki na drugie śniadanie.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 399
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3667
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 319
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 399
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3667
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 319
Składniki
1. Cebule obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję drobno pokrojone pieczarki. Smażę około 10 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 2. Paprykę konserwową oraz szynkę kroję bardzo drobno, łączę z grzybami. Chwilkę smażę, studzę farsz. 3. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, dodaję do farszu.
4. Ciasto na pizzę kroję na małe kwadraty, na każdym kawałku ciasta układam po łyżce farszu.
5. Brzegi ciasta zawijam do góry, zlepiam tak żeby powstały mi kule i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 6. Żółtko roztrzepuję i za pomocą pędzelka smaruje wierzch ciasta. 7. Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C
8. Bułeczki gotowe, przed podaniem polewam ketchupem. 9. Smacznego.