Do góry

Przekąski Przepis na:

Brokuły w cieście francuskim

Brokuły w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4982

Dodano:

Odsłon: 12173

Nie chcę ponownie pisać że jest to bardzo szybka i prosta do zrobienia przekąska która świetnie smakuje zarówna na ciepło jak i na zimno, napiszę tak : poniżej są wypisane składniki, zerknij na nie i poczuj ten smak który zakosztujesz jak tylko przygotujesz sobie tą przekąskę

Składniki

  • ciasto francuskie
  • 250 g brokułu
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 4-5 dużych plastrów salami
  • ser pleśniowy ( u mnie Lazur)
  • Pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z brokułu wycinam kilkanaście ładnych różyczek, wrzucam je do wrzątku i gotuję ok 4 minut. Cedzę i przelewam zimną wodą je w cedzaku. Ciasto francuskie dzielę na kwadraty wielkości ok 8x8 cm.
    Na każdy kwadrat kładę po kawałku salami, sera pleśniowego, brokułu i po 2 plasterki pomidorka koktajlowego. Zapiekam ok 10 minut w 180oC. Po upieczeniu posypuję pieprzem (aby nie powiedzieć "pieprzę"(: ) Do podawanych na zimno idealnie pasuje sos czosnkowy.

    Na blogu poglądowe zdjęcia z przygotowania

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

moniia 30 stycznia 2015 Fajny przepis szybki i na spotkanie ze znajomymi:)blog pierwsz klasa podgladam Cie tam czasem:)i juz pare przepisó wykorzystałąm.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń