Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły i ser feta, to zawsze dobre połączenie. Jeśli dodamy do tego sos czosnkowy, to dla mnie już bajka. A co jeśliby tak, posypać to wszystko serem żółtym i zapiec? Sprawdźcie, bo to jest pyszne :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5820
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12521
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5820
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12521
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5259
Składniki
Brokuły podzielić na różyczki. Wrzucić do gotującej osolonej wody. Gotować 4-5 minut. Następnie odcedzić na sitku.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać.
Ugotowane brokuły podzielić na mniejsze części, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser feta pokruszyć i wyłożyć na brokuły. Następnie wyłożyć sos czosnkowy, można wyłożyć cały sos, albo większą część, a trochę zostawić, żeby wyłożyć na wierzch po upieczeniu. Na sos posypać utarty na dużych oczkach ser żółty.
Tak przygotowane brokuły wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekać 20 minut.