Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta

Bruschetta

Autor:

Przepisów i artykułów: 2378 Ocena: 15342

Dodano:

Odsłon: 1552

Bruschetta to wspaniała włoska przystawka, która smakuje zawsze.

Składniki

  • 4 podłużne bułki
  • papryka czerwona świeża 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 11/2 szklanki startego żółtego sera
  • Czosnek 2 ząbki
  • papryka mielona słodka do smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • tymianek do smaku
  • oliwa 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułki przekroić wzdłuż i podpiec na suchej patelni. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć posiekaną paprykę, cebulę, czosnek i smażyć przez około pięć minut. Następnie dorzucić drobno pokrojone i odsączone pomidory, przyprawić solą i pieprzem i dusić około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać starty ser, przyprawić do smaku, wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowane grzanki z bułek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nats9511 06 maja 2018 Twoja propozycja nie dotyczy włoskiej bruschetty, lecz francuskiej baguette... Mała różnica...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń