Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak bardzo chcę już wiosny. Więc chociaż żegnam zimę...w kuchni. Dzisiaj coś co pomaga mi marzyć o pięknej pogodzie, pięknych widokach i pięknej muzyce. A jednocześnie będąc w mojej kuchni w Olsztynie na Warmii. A więc bruschetta. Ale taka troszkę inna , bo z bułki grahamki, przecież odchudzam się.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10303
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10303
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
Bułki pokroić w kromki,
Kromeczki rozłożyć na papierze do pieczenia. Każdą kromeczkę posmarować olejem lnianym . Można też oliwą z oliwek. Będzie bardziej po włosku. A następnie posypać ziołami prowansalskimi i granulowanym czosnkiem.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Blachę wyjąc i przełożyć kromeczki na druga stronę, wstawić na kilka minut. Trzeba uważać, bo wszystko trwa bardzo krótko.
Kromeczki posmarować Passatą , położyć mozzarellę i pomidorka. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, solą i czarnuszką. Można położyć listek bazylii lub pietruszki. Smacznego!!!