Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak bardzo chcę już wiosny. Więc chociaż żegnam zimę...w kuchni. Dzisiaj coś co pomaga mi marzyć o pięknej pogodzie, pięknych widokach i pięknej muzyce. A jednocześnie będąc w mojej kuchni w Olsztynie na Warmii. A więc bruschetta. Ale taka troszkę inna , bo z bułki grahamki, przecież odchudzam się.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112919
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 229
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 500
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 456
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 825
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112919
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 229
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 500
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 456
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 825
Składniki
Bułki pokroić w kromki,
Kromeczki rozłożyć na papierze do pieczenia. Każdą kromeczkę posmarować olejem lnianym . Można też oliwą z oliwek. Będzie bardziej po włosku. A następnie posypać ziołami prowansalskimi i granulowanym czosnkiem.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Blachę wyjąc i przełożyć kromeczki na druga stronę, wstawić na kilka minut. Trzeba uważać, bo wszystko trwa bardzo krótko.
Kromeczki posmarować Passatą , położyć mozzarellę i pomidorka. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, solą i czarnuszką. Można położyć listek bazylii lub pietruszki. Smacznego!!!