Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna chrupiaca przekąska
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 182
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1363
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 182
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1363
Składniki
Bułkę pokroic, delikatnie skropić oliwą, upiec na złoto z jednej strony. Grzanki odwrócić, położyć po plasterku mozarelli. Piec aż ser się rozpuści.
Pomidory pokroić w drobną kostkę (wcześniej można sparzyć i obrać ze skórki), dodać posiekaną bazylię, przetarty ząbek czosnku, polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.
Na gorące grzanki nakładać porcję pomidorów. Ja użyłam jeszcze czerwonej cebulki, bo lubię intensywne smaki, ale nie jest to konieczne.
Smacznego.