Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Bułkę pokroic, delikatnie skropić oliwą, upiec na złoto z jednej strony. Grzanki odwrócić, położyć po plasterku mozarelli. Piec aż ser się rozpuści.
Pomidory pokroić w drobną kostkę (wcześniej można sparzyć i obrać ze skórki), dodać posiekaną bazylię, przetarty ząbek czosnku, polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.
Na gorące grzanki nakładać porcję pomidorów. Ja użyłam jeszcze czerwonej cebulki, bo lubię intensywne smaki, ale nie jest to konieczne.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Boschka 06 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
zapachniało mi Toskanią.... ehhhh.... ;-))3 Kto głosował? | Odpowiedz

salsia 09 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Pychotka!!! Ja jeszcze proponuję zamiast oliwy z oliwek balsamicznym Glaze3 Kto głosował? | Odpowiedz

coorp 21 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Na pewno wyśmienicie smakuje. Wygląd wspaniały, a przecież jemy także wzrokiem :-) 10/10!3 Kto głosował? | Odpowiedz

coorp 21 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Na pewno wyśmienicie smakuje. Wygląd wspaniały, a przecież jemy także wzrokiem 10/10!3 Kto głosował? | Odpowiedz

Goblinek 19 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Kocham takie grzaneczki ;)3 Kto głosował? | Odpowiedz

AvaGardner 19 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam brushchette! najlepsza przystawka! super:)3 Kto głosował? | Odpowiedz