Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna chrupiaca przekąska
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 11988
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41908
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5020
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45855
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 11988
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41908
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5020
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45855
Składniki
Bułkę pokroic, delikatnie skropić oliwą, upiec na złoto z jednej strony. Grzanki odwrócić, położyć po plasterku mozarelli. Piec aż ser się rozpuści.
Pomidory pokroić w drobną kostkę (wcześniej można sparzyć i obrać ze skórki), dodać posiekaną bazylię, przetarty ząbek czosnku, polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.
Na gorące grzanki nakładać porcję pomidorów. Ja użyłam jeszcze czerwonej cebulki, bo lubię intensywne smaki, ale nie jest to konieczne.
Smacznego.