Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna chrupiaca przekąska
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Bułkę pokroic, delikatnie skropić oliwą, upiec na złoto z jednej strony. Grzanki odwrócić, położyć po plasterku mozarelli. Piec aż ser się rozpuści.
Pomidory pokroić w drobną kostkę (wcześniej można sparzyć i obrać ze skórki), dodać posiekaną bazylię, przetarty ząbek czosnku, polać oliwą, doprawić solą i pieprzem.
Na gorące grzanki nakładać porcję pomidorów. Ja użyłam jeszcze czerwonej cebulki, bo lubię intensywne smaki, ale nie jest to konieczne.
Smacznego.