Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąska nie jest odkrywcza, ale robię ją już tak długo, że w końcu postanowiłam ją wpisać do swoich przepisów. Może znajdzie się ktoś kto jeszcze jej nie wypróbował :) Jest prosta i przepyszna. Można podac ją na kolację lub jako ciepłą przystawkę przed głównym jedzeniem. W lecie częstuję nią gości przed daniami z grilla.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 94
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5595
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2652
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 94
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5595
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2652
Składniki
Pomidory parzymy gorącą wodą i ściągamy skórkę. Kroimy na mniejsze kawałki. 3 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, bazylię myjemy i drobno siekamy, mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy z pomidorami doprawiając do smaku solą i pieprzem. Oliwę z oliwek mieszamy z pozostałymi 2 ząbkami, również przeciśniętymi przez praskę. Bagietkę kroimy ukośnie na kromki, polewamy oliwą z oliwek, wykładamy pomidory z przyprawami i mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 10-12 min. (aż ser się stopi). Jemy gorące :)