Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąska nie jest odkrywcza, ale robię ją już tak długo, że w końcu postanowiłam ją wpisać do swoich przepisów. Może znajdzie się ktoś kto jeszcze jej nie wypróbował :) Jest prosta i przepyszna. Można podac ją na kolację lub jako ciepłą przystawkę przed głównym jedzeniem. W lecie częstuję nią gości przed daniami z grilla.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2560
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2560
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30531
Składniki
Pomidory parzymy gorącą wodą i ściągamy skórkę. Kroimy na mniejsze kawałki. 3 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, bazylię myjemy i drobno siekamy, mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy z pomidorami doprawiając do smaku solą i pieprzem. Oliwę z oliwek mieszamy z pozostałymi 2 ząbkami, również przeciśniętymi przez praskę. Bagietkę kroimy ukośnie na kromki, polewamy oliwą z oliwek, wykładamy pomidory z przyprawami i mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 10-12 min. (aż ser się stopi). Jemy gorące :)