Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąska nie jest odkrywcza, ale robię ją już tak długo, że w końcu postanowiłam ją wpisać do swoich przepisów. Może znajdzie się ktoś kto jeszcze jej nie wypróbował :) Jest prosta i przepyszna. Można podac ją na kolację lub jako ciepłą przystawkę przed głównym jedzeniem. W lecie częstuję nią gości przed daniami z grilla.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 159
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 845
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 159
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2687
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 845
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1608
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14286
Składniki
Pomidory parzymy gorącą wodą i ściągamy skórkę. Kroimy na mniejsze kawałki. 3 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, bazylię myjemy i drobno siekamy, mozzarellę kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy z pomidorami doprawiając do smaku solą i pieprzem. Oliwę z oliwek mieszamy z pozostałymi 2 ząbkami, również przeciśniętymi przez praskę. Bagietkę kroimy ukośnie na kromki, polewamy oliwą z oliwek, wykładamy pomidory z przyprawami i mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 10-12 min. (aż ser się stopi). Jemy gorące :)