Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Bruschetta  z pomidorami i mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 991

Dodano:

Odsłon: 2317

Bruschetta - wyjątkowa przekąska, która pochodzi z Włoch. Grzanka z oliwą i czosnkiem jest klasykiem kuchni śródziemnomorskiej. Jak ją zrobić? Nie uwierzysz, jakie to proste. Już nigdy nie przyrządzisz takich kanapek inaczej!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

Przygotowanie

  1. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, mozzarellę kroimy w kostkę, bazylię siekamy.

  2. Ciabattę skrapiamy oliwą, smarujemy zmiażdżonym czosnkiem, na wierzchu układamy pomidora wymieszanego z mozzarellą.

  3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i zapiekamy bruschettę około 5 minut, aż ser się rozpuści a pieczywo nabierze złotego koloru.

  4. Przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami bazylii.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń