Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta - wyjątkowa przekąska, która pochodzi z Włoch. Grzanka z oliwą i czosnkiem jest klasykiem kuchni śródziemnomorskiej. Jak ją zrobić? Nie uwierzysz, jakie to proste. Już nigdy nie przyrządzisz takich kanapek inaczej!
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231637
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4902
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36090
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1338
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231637
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4902
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36090
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1338
Składniki
Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, mozzarellę kroimy w kostkę, bazylię siekamy.
Ciabattę skrapiamy oliwą, smarujemy zmiażdżonym czosnkiem, na wierzchu układamy pomidora wymieszanego z mozzarellą.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i zapiekamy bruschettę około 5 minut, aż ser się rozpuści a pieczywo nabierze złotego koloru.
Przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami bazylii.