Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta - wyjątkowa przekąska, która pochodzi z Włoch. Grzanka z oliwą i czosnkiem jest klasykiem kuchni śródziemnomorskiej. Jak ją zrobić? Nie uwierzysz, jakie to proste. Już nigdy nie przyrządzisz takich kanapek inaczej!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 405
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15284
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3170
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 405
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15284
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3170
Składniki
Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, mozzarellę kroimy w kostkę, bazylię siekamy.
Ciabattę skrapiamy oliwą, smarujemy zmiażdżonym czosnkiem, na wierzchu układamy pomidora wymieszanego z mozzarellą.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i zapiekamy bruschettę około 5 minut, aż ser się rozpuści a pieczywo nabierze złotego koloru.
Przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami bazylii.