Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta - wyjątkowa przekąska, która pochodzi z Włoch. Grzanka z oliwą i czosnkiem jest klasykiem kuchni śródziemnomorskiej. Jak ją zrobić? Nie uwierzysz, jakie to proste. Już nigdy nie przyrządzisz takich kanapek inaczej!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5501
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47980
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165816
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5501
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47980
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165816
Składniki
Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, mozzarellę kroimy w kostkę, bazylię siekamy.
Ciabattę skrapiamy oliwą, smarujemy zmiażdżonym czosnkiem, na wierzchu układamy pomidora wymieszanego z mozzarellą.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i zapiekamy bruschettę około 5 minut, aż ser się rozpuści a pieczywo nabierze złotego koloru.
Przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami bazylii.