Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta - wyjątkowa przekąska, która pochodzi z Włoch. Grzanka z oliwą i czosnkiem jest klasykiem kuchni śródziemnomorskiej. Jak ją zrobić? Nie uwierzysz, jakie to proste. Już nigdy nie przyrządzisz takich kanapek inaczej!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1460
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8925
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 244
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1460
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8925
Składniki
Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, mozzarellę kroimy w kostkę, bazylię siekamy.
Ciabattę skrapiamy oliwą, smarujemy zmiażdżonym czosnkiem, na wierzchu układamy pomidora wymieszanego z mozzarellą.
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i zapiekamy bruschettę około 5 minut, aż ser się rozpuści a pieczywo nabierze złotego koloru.
Przed podaniem posypujemy posiekanymi listkami bazylii.