Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z tuńczykiem

Bruschetta z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50269

Dodano:

Odsłon: 3225

Świetna Włoska propozycja na wykorzystanie "starego" pieczywa. Każda wersja tejże przystawki jest niesamowita i niemalże osobista.

Składniki

  • 1 kulka mozzarelli
  • 4 kromki pieczywa
  • 1 puszka tuńczyka (kawałki)
  • 2 średniej wielkości pomidory
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • garść świeżej bazylii
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bruschetta z tuńczykiem

Przygotowanie


  1. Na kromki pieczywa układamy plastry mozzarelli i kawałki tuńczyka. Całość zapiekamy 4 min w temperaturze 250°C. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy miąższ i kroimy w kostkę. Oliwę i bazylię miksujemy. Na podpieczone bruschetty kładziemy pokrojone pomidory i polewamy oliwą z bazylią. Podajemy od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń