Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super bułeczki do szkoły na drugie śniadanie dla naszych pociech. SMACZNEGO
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Składniki
Wykonanie farszu:
Wszystkie składniki razem połączyć i odstawić w chłodne miejsce
Wykonanie:
Mąkę przesypać do dużej miski, dodać sól, cukier, żółtka, pokruszone drożdże i miękkie masło a na koniec dodać letnie mleko, całość wymieszać drewnianą łyżką. Następnie wyrobić ciasto ręką do momentu jak stanie się jednolite. Po czym przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia. Podrośnięte ciasto przenieś na stolnicę posypaną mąką i rozwałkować na prostokąt o grubości 2 cm. Posmarować pędzelkiem przygotowanym farszem, zwinąć w roladkę i pociąć w poprzek według uznania. Gotowe cynamonki posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać ozdobnym cukrem. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 25 minut.