Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na wyjątkowe bułeczki, które zaprowadzą Wasze kubki smakowe w podróż pełną aromatów i intensywnych smaków. Te pyszne bułeczki nadziewane sosem pieczarkowym to znakomite połączenie chrupiącego pieczywa i kremowego sosu, który sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia.
deska do krojenia, miska, nóż, patelnia, blacha do pieczenia
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4159
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 146
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 653
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3492
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 713
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 917
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4159
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 146
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 653
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3492
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 713
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy na mniejsze kawałki po czym dość drobno siekamy. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy.
Na patelni z rozpuszczonym masłem podsmażamy posiekane pieczarki z cebulą od czasu do czasu mieszając. Całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko mieszamy. Na końcu wlewamy wodę i całość zagotowujemy. Do miseczki przekładamy śmietanę, dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy. Następnie sos zagęszczam zawiesiną ze śmietany i mąki, całość dokładnie ze sobą łączymy ciągle mieszając. Sos gotujemy jeszcze około 3 minuty na małym płomieniu, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku odrobiną soli i czarnym pieprzem. Na końcu do sosu wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, wszystko razem mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Z bułek ścinamy górę, tak by dolna część była znaczne większa i wydrążamy z niej miąższ. Wydrążone bułki razem z górnymi częściami układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 5-10 minut, zapiekamy aż będą lekko chrupiące. Gotowe bułki nadziewamy gorącym sosem, całość przykrywamy górną częścią bułki i od razu podajemy.