Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na wyjątkowe bułeczki, które zaprowadzą Wasze kubki smakowe w podróż pełną aromatów i intensywnych smaków. Te pyszne bułeczki nadziewane sosem pieczarkowym to znakomite połączenie chrupiącego pieczywa i kremowego sosu, który sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia.
deska do krojenia, miska, nóż, patelnia, blacha do pieczenia
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 34575
Propozycja na proste a smaczne niedzielne danie z udziałem kurczaka. Składni...
Odsłon: 944
Grzyby z patelni, są bardzo dobrym dodatkiem do dania głównego lub mogą być s...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 34575
Propozycja na proste a smaczne niedzielne danie z udziałem kurczaka. Składni...
Odsłon: 944
Grzyby z patelni, są bardzo dobrym dodatkiem do dania głównego lub mogą być s...
Odsłon: 434
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy na mniejsze kawałki po czym dość drobno siekamy. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy.
Na patelni z rozpuszczonym masłem podsmażamy posiekane pieczarki z cebulą od czasu do czasu mieszając. Całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko mieszamy. Na końcu wlewamy wodę i całość zagotowujemy. Do miseczki przekładamy śmietanę, dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy. Następnie sos zagęszczam zawiesiną ze śmietany i mąki, całość dokładnie ze sobą łączymy ciągle mieszając. Sos gotujemy jeszcze około 3 minuty na małym płomieniu, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku odrobiną soli i czarnym pieprzem. Na końcu do sosu wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, wszystko razem mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Z bułek ścinamy górę, tak by dolna część była znaczne większa i wydrążamy z niej miąższ. Wydrążone bułki razem z górnymi częściami układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 5-10 minut, zapiekamy aż będą lekko chrupiące. Gotowe bułki nadziewamy gorącym sosem, całość przykrywamy górną częścią bułki i od razu podajemy.