Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na wyjątkowe bułeczki, które zaprowadzą Wasze kubki smakowe w podróż pełną aromatów i intensywnych smaków. Te pyszne bułeczki nadziewane sosem pieczarkowym to znakomite połączenie chrupiącego pieczywa i kremowego sosu, który sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia.
deska do krojenia, miska, nóż, patelnia, blacha do pieczenia
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3443
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4137
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73700
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3443
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4137
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73700
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 556
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy na mniejsze kawałki po czym dość drobno siekamy. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Opłukaną natkę pietruszki drobno siekamy.
Na patelni z rozpuszczonym masłem podsmażamy posiekane pieczarki z cebulą od czasu do czasu mieszając. Całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko mieszamy. Na końcu wlewamy wodę i całość zagotowujemy. Do miseczki przekładamy śmietanę, dodajemy mąkę i całość dokładnie mieszamy. Następnie sos zagęszczam zawiesiną ze śmietany i mąki, całość dokładnie ze sobą łączymy ciągle mieszając. Sos gotujemy jeszcze około 3 minuty na małym płomieniu, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku odrobiną soli i czarnym pieprzem. Na końcu do sosu wrzucamy posiekaną natkę pietruszki, wszystko razem mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Z bułek ścinamy górę, tak by dolna część była znaczne większa i wydrążamy z niej miąższ. Wydrążone bułki razem z górnymi częściami układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na około 5-10 minut, zapiekamy aż będą lekko chrupiące. Gotowe bułki nadziewamy gorącym sosem, całość przykrywamy górną częścią bułki i od razu podajemy.