Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmm pyszne, najlepsze ciepłe. Wstać o 6 rano zarobić ciasto drożdżowe, położyć się, wstać o 8 i upiec rodzince:D.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1069
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2121
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1054
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1069
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2121
Składniki
Z drożdży zrobić rozczyn (drożdże dodać do ciepłego mleka plus cukier i odstawić w ciepłe miejsce żeby wyrosło np. kaloryfer). Wyrobić ciasto, pod koniec wyrabiania dodać rozpuszczone masło.Ciasto powinno być gładkie i bardzo dobrze wyrobione. Umieścić w misce, przykryć ręczniczkiem i pozostawić do podwojenia objętości około 1,5 h
Podzielić na 12 równych części. formować z nich kulki, następnie każdą spłaszczyć i ulepić w podłużną bułeczkę. Odstawić na 30 min.
Składniki na farsz wymieszać widelcem. Wyrośnięte bułeczki posmarować jajkiem. Ostrym nożem naciąć wzdłuż, wcisnąć w to miejsce nadzienie. Piec około 15 min 180 stopni.
Przepis pochodzi ze strony mojewypieki.blox.pl