Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe bułeczki z jabłkami zapraszam na przepis
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 183
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Z podanych składników na ciasto wszystkie sypkie składniki daje do miski wlewam rozpuszczona przestudzona margarynę ,w ciepłym mleku rozpuszczam drodze wlewam do miski zagniatam ciasto i odstawiam do wyrośnięcia w cieple miejsce na 2 godziny
Jabłka obieram kroje w drobna kostkę dodaje cukier i cukier wanilinowy i cynamon jak ktoś nie lubi cynamonu może pominąć i mieszam
Wyrośnięte ciasto wyrabiam dziele na mniejsze kawałki każdy kawałek rozwałkowuje na niewielki placek podsypując mąka w razie potrzeby by sie nie kleiło ciasto do stolnicy .na placek wykladam łyżkę jabłek i zaklejam jabłka w środku trwożąc bułeczki i tak do wykorzystania całości ciasta .
Bulki układam w odstępach bo podczas pieczenia ciasto urośnie na blaszce wyłożonej papierem do dołu łączeniem ,gotowe bułeczki smaruje roztrzepanym jajkiem i piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez tremo obiegu w 200 stopniach 30 -35 minut ,po dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego