Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska .
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Drożdże kruszymy do ciepłego mleka, dodajemy odrobinę cukru oraz 2 łyżki mąki mieszamy i odstawiamy by zaczyn ruszył. Do podrośniętego zaczynu dodajemy olej, żółtko, sól oraz mąkę i zagniatamy elastyczne ciasto, zostawiamy na 20 minut by podrosło. Mozzarellę odsączamy a cebulkę prażoną rozcieramy na drobniejsze kawałeczki. Ciasto dzielimy na kawałki u mnie było to 20 części bo tyle było kulek mozzarelli. Na każdy kawałek ciasta układamy ser i formujemy zgrabną bułeczkę, obtaczamy górę bułki w cebulce i układamy na blaszce. Pieczemy około 30 minut w 170 stopniach na niższym poziomie piekarnika by nam się nie spaliła cebulka na wierzchu. Podajemy z ulubionymi sosami .