Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i pyszne bułeczki z parówkami to doskonała przekąska, którą polubią nie tylko dzieci, ale także dorośli. Możesz je podawać zarówno z ulubionym sosem, jak i bez niego.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14971
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44816
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22640
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14971
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4743
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44816
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 657
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 708
Składniki
Masło rozpuść w rondelku.
Na początku przygotuj ciasto drożdżowe. Mąkę wsyp do dużej miski albo przesyp na stolnicę. Dodaj suche drożdże, żółtko, sól i cukier. Podgrzej mleko, aby było ciepłe, ale nie gorące. Dodaj do pozostałych składników. Zacznij wyrabiać ciasto, a kiedy składniki się połączą, dodaj rozpuszczone masło. Całość wyrabiaj przez 10-15 minut aż tłuszcz się wchłonie. Uformuj kulę i przykryj ściereczką. Odstaw w ciepłe, ciemne miejsce, czekając aż urośnie.
Po około godzinie ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wtedy wyłóż je na blat i podziel na równe 10 części. Z każdego kawałka uformuj dosyć gruby wałek. Obtocz nim parówkę. Tak samo zrób z pozostałymi częściami ciasta. Każdą bułeczkę układaj na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Kiedy wszystkie będą gotowe, posmaruj je z wierzchu rozkłóconym jajkiem.
Piecz bułeczki z parówką w 200 stopniach Celsjusza przez około 15-20 minut.