Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach który się rozchodzi podczas ich pieczenia mówi o nich wszystko. Pyszności!!!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3838
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 355
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3838
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1325
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży, łyżki mąki i 0,5 szklanki letniej wody. Zostawić do wyrośnięcia.Pozostałe składniki dać do miski, dodać zaczyn, nasiona i dobrze wyrobić ciasto.( Ilość mąki może się zmienić w zależności od jej jakości i wilgotności).Zostawić do wyrośnięcia na ok. godzinę.
Po wyrośnięciu wyrobić ciasto ponownie i formować bułeczki. Układać na blasze naciąć nożem i zostawić jeszcze chwilę do wyrośnięcia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować zimną wodą. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor(ok.40- 45 min).