Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach który się rozchodzi podczas ich pieczenia mówi o nich wszystko. Pyszności!!!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1625
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1904
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1625
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1904
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży, łyżki mąki i 0,5 szklanki letniej wody. Zostawić do wyrośnięcia.Pozostałe składniki dać do miski, dodać zaczyn, nasiona i dobrze wyrobić ciasto.( Ilość mąki może się zmienić w zależności od jej jakości i wilgotności).Zostawić do wyrośnięcia na ok. godzinę.
Po wyrośnięciu wyrobić ciasto ponownie i formować bułeczki. Układać na blasze naciąć nożem i zostawić jeszcze chwilę do wyrośnięcia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować zimną wodą. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor(ok.40- 45 min).