Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki ziemniaczane to szybka i smaczna przekąska, choć dosyć nietypowa. Zrobisz ją z gotowych arkuszy ciasta filo.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1531
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231926
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1531
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231926
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5037
Składniki
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Poczekaj aż trochę przestygną, wtedy przekrój je na pół i rozgnieć tak jak na puree. Zetrzyj ser i dodaj do ziemniaków. Dopraw solą, pieprzem i natką pietruszki.
Rozłóż ciasta filo i każdy z płatów posmaruj z jednej strony oliwą. Następnie ułóż dwa stosy po 5 arkuszy ciasta filo. Nałóż farsz i zawijaj jak roladę. Podziel na kilkanaście kawałków. Jajko rozkłóć widelcem, a następnie posmaruj wierzch bułeczek.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 15-20 minut.