Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki sposób na zrobienie czegoś pysznego, zaskakującego.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11187
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11187
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
1. Kiełbasę kroimy drobno, obsmażamy na rozgrzanym oleju. 2. Pieczarki również kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Kiełbasę oraz pieczarki przekładamy do garnka.
5. Dodajemy groszek. 6. Następnie pokrojone drobno ogórki oraz paprykę. 7. Doprawiamy chili. 8. Zalewamy wodą tylko tyle żeby warzywa były przykryte, ponieważ sos musi być gęsty i gotujemy 10 minut.
9. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy.
10. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody. 11. Hartują wlewamy do sosu, chwilę gotujemy.
12. Rozkładamy ciasta i kroimy na 12 części, każde ciasto na sześć.
13. Na środku układamy farsz, posypujemy połową sera startego na dużych oczkach .
14. Zawijamy brzegi do góry i zlepiamy na środku.
15. Odwracamy tak żeby zlepienie było pod spodem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 16. Pieczemy 20 minut w 180 °C.
17. Po tym czasie wyjmujemy, posypujemy startym na dużych oczach serem i pieczemy jeszcze 2 minutki.
18. Bułeczki gotowe. 19. Smacznego