Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ładnie wyglądają ;-) a smakują jeszcze ładniej :)
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27325
Polecam, pychota.
Odsłon: 240
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 67
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27325
Polecam, pychota.
Odsłon: 240
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 67
Składniki
Rozgrzać 2-3 łyzki oliwy, wrzucić na nią drobno pokrojony (starty na tarce) imbir, dodać cukier, poddusić. Buraki obrać, pokroić, wrzucić na patelnię, poddusić kilka minut pod przykryciem. Jabłka obrać, pokroić, dodać do buraków, zamieszać, aby nie zczerniały. Poddusić, aż jabłka lekko zmiękną. Skropić sokiem z limonki, doprawić solą.
Można jeść na ciepło i na zimno :)
Smacznego :D 20.05.2009