Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ładnie wyglądają ;-) a smakują jeszcze ładniej :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 795
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 500
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 795
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 500
Składniki
Rozgrzać 2-3 łyzki oliwy, wrzucić na nią drobno pokrojony (starty na tarce) imbir, dodać cukier, poddusić. Buraki obrać, pokroić, wrzucić na patelnię, poddusić kilka minut pod przykryciem. Jabłka obrać, pokroić, dodać do buraków, zamieszać, aby nie zczerniały. Poddusić, aż jabłka lekko zmiękną. Skropić sokiem z limonki, doprawić solą.
Można jeść na ciepło i na zimno :)
Smacznego :D 20.05.2009