Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na buraczki. Sugarspice - dzięki! Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że go zamieszczam, ale wypróbowałam, wiec mogę polecić. :) Pozdrawiam!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16628
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4346
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 986
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1198
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4171
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16628
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4346
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 986
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1198
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4171
Składniki
Buraczki obieramy i kroimy w ósemki. Przygotowujemy zalewę z miodu, octu i oliwy i w niej marynujemy buraki ok pół godziny. Po tym czasie układamy buraczki w naczyniu lub na blaszce, pieprzymy, solimy i podlewamy reszta zalewy. Pieczemy ok pół godziny w 180 stopniach, do miekkości.
Są dobre na ciepło, jako dodatek do obiadu, ale również na zimno, jesli coś zostanie, jako dodatek do kanapek. Smacznego!