Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na buraczki. Sugarspice - dzięki! Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że go zamieszczam, ale wypróbowałam, wiec mogę polecić. :) Pozdrawiam!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1221
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457801
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1221
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457801
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1479
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2289
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 594
Składniki
Buraczki obieramy i kroimy w ósemki. Przygotowujemy zalewę z miodu, octu i oliwy i w niej marynujemy buraki ok pół godziny. Po tym czasie układamy buraczki w naczyniu lub na blaszce, pieprzymy, solimy i podlewamy reszta zalewy. Pieczemy ok pół godziny w 180 stopniach, do miekkości.
Są dobre na ciepło, jako dodatek do obiadu, ale również na zimno, jesli coś zostanie, jako dodatek do kanapek. Smacznego!