Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na buraczki. Sugarspice - dzięki! Mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że go zamieszczam, ale wypróbowałam, wiec mogę polecić. :) Pozdrawiam!
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1153
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 788
Ciasto espresso to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. To, co robi ona z cz...
Odsłon: 1153
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 85
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 169
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 788
Składniki
Buraczki obieramy i kroimy w ósemki. Przygotowujemy zalewę z miodu, octu i oliwy i w niej marynujemy buraki ok pół godziny. Po tym czasie układamy buraczki w naczyniu lub na blaszce, pieprzymy, solimy i podlewamy reszta zalewy. Pieczemy ok pół godziny w 180 stopniach, do miekkości.
Są dobre na ciepło, jako dodatek do obiadu, ale również na zimno, jesli coś zostanie, jako dodatek do kanapek. Smacznego!