Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27487
Dodano: 18.11.2015
Odsłon: 16390
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Kaszę jaglaną gotujemy w lekko ososlonej wodzie z dodatkiem suszonych buraczków*, odcedzamy, dodajemy 1,5 łyżeczki masła oraz suszoną cebulkę, dokładnie mieszamy i studzimy.
* suszone buraczki możemy zastępić sokiem z buraka
Następnie do ostudzonej kaszy dodajemy mąkę jaglaną oraz jajko i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, a porcje powstałej masy układamy za pomocą łyżki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą porcję masy posypujemy makiem. Blaszkę wstawaimy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 minut.
Kotleciki po upieczeniu odstawiamy do lekkiego stężenia i gotowe!
Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 19 listopada 2015Zgłoś do usunięcia
Super <3 Wspaniała propozycja <3 Odpowiedzi: 1 ▼8 Kto głosował? | Odpowiedz

gogusia 18 listopada 2015Zgłoś do usunięcia
Kasiu cudny kolorek, na pewno wypróbuję bo uwielbiam kaszę jaglaną. Odpowiedzi: 1 ▼10 Kto głosował? | Odpowiedz