Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekkie, delikatne i niezwykle smakowite kotleciki z kaszy jaglanej gotowanej z suszonymi buraczkami. Smak kotlecików podkreśla intensywna nuta suszonej cebulki oraz mak. Kotleciki idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska serwowana z ulubionym sosem lub jako dodatek do mięs, ryb oraz warzyw. Danie odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22570
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14892
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4680
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44526
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 626
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 642
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22570
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14892
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4680
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44526
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 626
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 642
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy w lekko ososlonej wodzie z dodatkiem suszonych buraczków*, odcedzamy, dodajemy 1,5 łyżeczki masła oraz suszoną cebulkę, dokładnie mieszamy i studzimy. * suszone buraczki możemy zastępić sokiem z buraka
Następnie do ostudzonej kaszy dodajemy mąkę jaglaną oraz jajko i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, a porcje powstałej masy układamy za pomocą łyżki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą porcję masy posypujemy makiem. Blaszkę wstawaimy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20 minut.
Kotleciki po upieczeniu odstawiamy do lekkiego stężenia i gotowe!
Życzę smacznego! :)