Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczane nenufary ładnie wyglądają na stole i dobrze smakują.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Buraki umyć i ugotować. Ugotowane buraki obrać i wykroić kwiatki. Ułożyć na sałacie. Makrelę obrać ze skóry i oczyścić z ości. Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Zmiksować makrelę z kaszą i jajkiem ugotowanym na twardo. Dodać łyżkę śmietany, jeśli mus jest zbyt gęsty. Dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Mus przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na buraki. Udekorować wg uznania. Smacznego.