Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczane nenufary ładnie wyglądają na stole i dobrze smakują.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 486
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 408
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1503
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5783
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 486
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 408
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1503
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5783
Składniki
Buraki umyć i ugotować. Ugotowane buraki obrać i wykroić kwiatki. Ułożyć na sałacie. Makrelę obrać ze skóry i oczyścić z ości. Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Zmiksować makrelę z kaszą i jajkiem ugotowanym na twardo. Dodać łyżkę śmietany, jeśli mus jest zbyt gęsty. Dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Mus przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na buraki. Udekorować wg uznania. Smacznego.