Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczane nenufary ładnie wyglądają na stole i dobrze smakują.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2001
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12956
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 254
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2001
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12956
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 254
Składniki
Buraki umyć i ugotować. Ugotowane buraki obrać i wykroić kwiatki. Ułożyć na sałacie. Makrelę obrać ze skóry i oczyścić z ości. Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. Zmiksować makrelę z kaszą i jajkiem ugotowanym na twardo. Dodać łyżkę śmietany, jeśli mus jest zbyt gęsty. Dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Mus przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na buraki. Udekorować wg uznania. Smacznego.