Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fast food nie musi być niezdrowy. Wystarczy użyć zdrowych składników, najlepiej domowej roboty, aby uzyskać danie, które zadowoli każdego. Do mojego burgera użyłam wielu domowych składników - od brioszki z kurkumą, przez klopsa z piersi kurczaka, po dodatki takie jak domowy ketchup i domowy majonez. Gruszka karmelizowana w miodzie, brokuły i pomidorki koktajlowe dopełniają smaku tej przekąski, która może również służyć jako danie główne.
*Przepis na brioszkę z kurkumą tutaj:
https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-brioszka-z-kurkuma,196152,konhambos.html
Drobno posiekać nożem piersi kurczaka. Dymkę pokroić w cienkie krążki. Siekane mięso wymieszać z dymką, pietruszką, jajkiem i panko i doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Z mieszanki uformować klopsiki.
Rozgrzać masło klarowane i oliwę z oliwek na patelni i obsmażyć klopsiki z obu stron. Zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze przez ok. 5-6 minut.
Nieobrane gruszki pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne i podsmażyć na patelni z odrobiną miodu.
Podzielić brokuły na duże różyczki, następnie sparzyć we wrzącej osolonej wodzie przez 2 minuty. Wypłukać w bardzo zimnej wodzie i odcedzić. Tuż przed podaniem podsmażyć krótko na patelni z oliwą z oliwek, dodając trochę soli.
Pomidory przekroić na pół i krótko podsmażyć na oliwie z oliwek i doprawić solą i odrobiną cukru.
Jajka gotować przez 6 minut, następnie obrać i przekroić na pół. Umyć i osuszyć sałatę lodową.
Ułożyć na talerzu pokrojoną w plasterki brioszkę z kurkumą, posmarować keczupem i majonezem, na wierzch ułożyć liście sałaty i klopsa. Przybrać brokułami, gruszką, pomidorami i połówką jajka.
Całość posypać odrobiną pieprzu cayenne.
Moda na burgery wciąż trwa, w Krakowie na każdym kroku można skosztować lepsz...
Odsłon: 2915
Z checi wykorzystania resztek koziego sera powstal burger, który wszedl na...
Odsłon: 926
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 2057
Letnia focaccia to pieczywo w stylu włoskim, które charakteryzuje się wyjątko...
Odsłon: 2057
Składniki
*Przepis na brioszkę z kurkumą tutaj: https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-brioszka-z-kurkuma,196152,konhambos.html Drobno posiekać nożem piersi kurczaka. Dymkę pokroić w cienkie krążki. Siekane mięso wymieszać z dymką, pietruszką, jajkiem i panko i doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Z mieszanki uformować klopsiki.
Rozgrzać masło klarowane i oliwę z oliwek na patelni i obsmażyć klopsiki z obu stron. Zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze przez ok. 5-6 minut.
Nieobrane gruszki pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne i podsmażyć na patelni z odrobiną miodu. Podzielić brokuły na duże różyczki, następnie sparzyć we wrzącej osolonej wodzie przez 2 minuty. Wypłukać w bardzo zimnej wodzie i odcedzić. Tuż przed podaniem podsmażyć krótko na patelni z oliwą z oliwek, dodając trochę soli. Pomidory przekroić na pół i krótko podsmażyć na oliwie z oliwek i doprawić solą i odrobiną cukru. Jajka gotować przez 6 minut, następnie obrać i przekroić na pół. Umyć i osuszyć sałatę lodową.
Ułożyć na talerzu pokrojoną w plasterki brioszkę z kurkumą, posmarować keczupem i majonezem, na wierzch ułożyć liście sałaty i klopsa. Przybrać brokułami, gruszką, pomidorami i połówką jajka.
Całość posypać odrobiną pieprzu cayenne.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Cukinia w cieście naleśnikowym
Przekąski
Nadziewana rolada z boczku
Przekąski
Letnia focaccia z warzywami
Przekąski
Muffinki śniadaniowe
Cukinia w cieście naleśnikowym
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 8034
Nadziewana rolada z boczku
Przedstawiam dzisiaj przepis na niesamowitą ,smaczną wędlinkę. Wystarczy kaw...
Odsłon: 172