Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cieciorkę opłukać, zalać zimną wodą. Dodać sól i obrany czosnek. Gotować do miękkości. Marchewki obrać, pociąć je w słupki, podsmażyć na oleju, osączyć. Cebulę pokroić w krążki. Paprykę przekroić na pół, usunąć ogonek i pestki, pokroić w drobne paseczki. Można także - według uznania - poddusić ją. Wędzoną pierś kuczaka pokroić w paski. Placki kukurydziane skropić wodą, podgrzać w piekarniku. Ciepłe placki posmarować sosem meksykańskim, wyłożyć na nie sałatę, duszone warzywa, cieciorkę i wędzonego kurczaka. Każdy placek posypać solą i pieprzem, lekko docisnąć, tworząc rodzaj kopertki. Jako nadzienie do burritosów można dodać smażoną pierś kurczaka, zielony groszek, różne kolory papryki, świeżą cebulę albo inne warzywa. Czyli można dodać do środka to, co kto lubi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

dinozzo 30 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
sprawdzałem co to jest cieciorka i okazuje się że to roślina wieloletnia:):) czyli można zrobić burritos i trzymac wiele latek tak mam to rozumieć?? pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

magi_flower 08 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
TO TACOS,A NIE BURRITOS,LUDZIE CO WY! NIE MACIE POJECIA O KUCHNI MEKSYKANSKIEJ,JAKBYSCIE Z INNEJ PLANETY BYLI! A TO TAKA PROSTA,ALE PYSZNA KUCHNIA..NO TAK,ALE CZEGO TU WYMAGAC,JAK NAWET W TELEWIZJI ZAMIAST "TORTIJA",LUDZIE MOWIA TORTILLA,TAK JAK SIE PISZE! KOMPLETNA CIEMNOTA....WSTYD.0 Kto głosował? | Odpowiedz