Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i niebywale smaczna przekąska. Wystarczy ser camembert, ciasto francuskie, trochę żurawiny w słoiczku i można z tego wyczarować coś pysznego. Taki ser świetnie też sprawdzi się podczas romantycznej kolacji (wówczas wystarczy wykorzystać jedynie połowę porcji). Z pewnością będzie dobrze smakował do lampki wina:)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10164
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9217
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6573
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10164
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9217
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6573
Składniki
Oba sery kroimy na ćwiartki
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 8 kwadratów. Na każdym kawałku kładziemy po cząsteczce sera i zawijamy w tzw kopertę.
Pakieciki z serem układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozmąconym białkiem (lub żółtkiem, jeśli ktoś woli). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni do zarumienienia (na około 20 minut). Podajemy z żurawiną.