Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i niebywale smaczna przekąska. Wystarczy ser camembert, ciasto francuskie, trochę żurawiny w słoiczku i można z tego wyczarować coś pysznego. Taki ser świetnie też sprawdzi się podczas romantycznej kolacji (wówczas wystarczy wykorzystać jedynie połowę porcji). Z pewnością będzie dobrze smakował do lampki wina:)
Polecam.
Odsłon: 190
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 247
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 130
Polecam.
Odsłon: 190
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 247
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 130
Składniki
Oba sery kroimy na ćwiartki
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 8 kwadratów. Na każdym kawałku kładziemy po cząsteczce sera i zawijamy w tzw kopertę.
Pakieciki z serem układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozmąconym białkiem (lub żółtkiem, jeśli ktoś woli). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni do zarumienienia (na około 20 minut). Podajemy z żurawiną.