Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i niebywale smaczna przekąska. Wystarczy ser camembert, ciasto francuskie, trochę żurawiny w słoiczku i można z tego wyczarować coś pysznego. Taki ser świetnie też sprawdzi się podczas romantycznej kolacji (wówczas wystarczy wykorzystać jedynie połowę porcji). Z pewnością będzie dobrze smakował do lampki wina:)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3690
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 191
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 74
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 98
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3690
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 191
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 74
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 98
Składniki
Oba sery kroimy na ćwiartki
Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 8 kwadratów. Na każdym kawałku kładziemy po cząsteczce sera i zawijamy w tzw kopertę.
Pakieciki z serem układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozmąconym białkiem (lub żółtkiem, jeśli ktoś woli). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni do zarumienienia (na około 20 minut). Podajemy z żurawiną.