Do góry

Przekąski Przepis na:

Camembert w cieście francuskim

Camembert w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 830

Dodano:

Odsłon: 6354

Szybka i niebywale smaczna przekąska. Wystarczy ser camembert, ciasto francuskie, trochę żurawiny w słoiczku i można z tego wyczarować coś pysznego. Taki ser świetnie też sprawdzi się podczas romantycznej kolacji (wówczas wystarczy wykorzystać jedynie połowę porcji). Z pewnością będzie dobrze smakował do lampki wina:)

Składniki

  • 1 op. ciasta francuskiego xxl
  • 2 serki camembert
  • żurawina w słoiczku
  • 1 białko
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Camembert w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Oba sery kroimy na ćwiartki

  2. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na 8 kwadratów. Na każdym kawałku kładziemy po cząsteczce sera i zawijamy w tzw kopertę.

  3. Pakieciki z serem układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarujemy rozmąconym białkiem (lub żółtkiem, jeśli ktoś woli). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni do zarumienienia (na około 20 minut).

    Podajemy z żurawiną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń