Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caprese to sałatka w stylu włoskim, szybka, prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Przyrządza się ją z pokrojonych w plastry pomidorów na przemian z plastrami mozzarelli. Polana sosem z oliwy , grubo mielonego pieprzu oraz liści bazylii.
nóż, deska, talerz,
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19738
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2869
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19738
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2869
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3948
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Pomidory płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry. Mozzarellę kulkę odsączamy krojąc w plastry. Bazylię płuczemy i siekamy. Na talerzu układamy na przemian plastry pomidora i sera. Doprawiamy do smaku solą, skrapiamy oliwą z oliwek z grubo mielonym pieprzem i lekko octem balsamicznym. Posypujemy posiekaną świeżą bazylią. Podajemy jako przystawkę lub przekąska. Pysznie smakuje z dodatkiem świeżej bagietki.