Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caprese to sałatka w stylu włoskim, szybka, prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Przyrządza się ją z pokrojonych w plastry pomidorów na przemian z plastrami mozzarelli. Polana sosem z oliwy , grubo mielonego pieprzu oraz liści bazylii.
nóż, deska, talerz,
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Składniki
Pomidory płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry. Mozzarellę kulkę odsączamy krojąc w plastry. Bazylię płuczemy i siekamy. Na talerzu układamy na przemian plastry pomidora i sera. Doprawiamy do smaku solą, skrapiamy oliwą z oliwek z grubo mielonym pieprzem i lekko octem balsamicznym. Posypujemy posiekaną świeżą bazylią. Podajemy jako przystawkę lub przekąska. Pysznie smakuje z dodatkiem świeżej bagietki.