Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caprese to sałatka w stylu włoskim, szybka, prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Przyrządza się ją z pokrojonych w plastry pomidorów na przemian z plastrami mozzarelli. Polana sosem z oliwy , grubo mielonego pieprzu oraz liści bazylii.
nóż, deska, talerz,
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 80
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1184
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 451
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15471
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 80
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1184
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 451
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15471
Składniki
Pomidory płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry. Mozzarellę kulkę odsączamy krojąc w plastry. Bazylię płuczemy i siekamy. Na talerzu układamy na przemian plastry pomidora i sera. Doprawiamy do smaku solą, skrapiamy oliwą z oliwek z grubo mielonym pieprzem i lekko octem balsamicznym. Posypujemy posiekaną świeżą bazylią. Podajemy jako przystawkę lub przekąska. Pysznie smakuje z dodatkiem świeżej bagietki.