Do góry

Przekąski Przepis na:

Carpaccio z borowików

Carpaccio z borowików

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 10538

Dodano:

Odsłon: 1251

Prawdziwki jak i pieczarki można degustować na surowo, tutaj są lekko zamarynowane.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plasterki pieczywa zrumieniłam na suchej patelni, skropiłam je oliwą smakową. Można je też skropić zwykłą oliwą i potrzeć czosnkiem.

    Kapelusze pokroiłam na mandolinie i ułożyłam na talerzu.
    Do oliwy smakowej ( można też do zwykłej dodać zioła, czosnek, chili) wcisnęłam sok z cytryny dodałam posiekany koperek. Sosem lekko skropiłam prawdziwki- momentalnie się zamarynują. Więc trzeba od razu podawać.
    Całość popieprzyłam dodałam kapary dla słoności i płatki parmezanu.

    Do prawdziwków pasuje też natka pietruszki. Niewykorzystane trzony można pokroić i wysuszyć lub zamrozić i dodać do innego dania.

    Smacznego :)

  2. :DDD

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń