Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwki jak i pieczarki można degustować na surowo, tutaj są lekko zamarynowane.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1162
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113521
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1571
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1162
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113521
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1571
Składniki
Plasterki pieczywa zrumieniłam na suchej patelni, skropiłam je oliwą smakową. Można je też skropić zwykłą oliwą i potrzeć czosnkiem. Kapelusze pokroiłam na mandolinie i ułożyłam na talerzu. Do oliwy smakowej ( można też do zwykłej dodać zioła, czosnek, chili) wcisnęłam sok z cytryny dodałam posiekany koperek. Sosem lekko skropiłam prawdziwki- momentalnie się zamarynują. Więc trzeba od razu podawać. Całość popieprzyłam dodałam kapary dla słoności i płatki parmezanu. Do prawdziwków pasuje też natka pietruszki. Niewykorzystane trzony można pokroić i wysuszyć lub zamrozić i dodać do innego dania. Smacznego :)
:DDD