Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwki jak i pieczarki można degustować na surowo, tutaj są lekko zamarynowane.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 315
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9614
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6023
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 315
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9614
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6023
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Składniki
Plasterki pieczywa zrumieniłam na suchej patelni, skropiłam je oliwą smakową. Można je też skropić zwykłą oliwą i potrzeć czosnkiem. Kapelusze pokroiłam na mandolinie i ułożyłam na talerzu. Do oliwy smakowej ( można też do zwykłej dodać zioła, czosnek, chili) wcisnęłam sok z cytryny dodałam posiekany koperek. Sosem lekko skropiłam prawdziwki- momentalnie się zamarynują. Więc trzeba od razu podawać. Całość popieprzyłam dodałam kapary dla słoności i płatki parmezanu. Do prawdziwków pasuje też natka pietruszki. Niewykorzystane trzony można pokroić i wysuszyć lub zamrozić i dodać do innego dania. Smacznego :)
:DDD