Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwki jak i pieczarki można degustować na surowo, tutaj są lekko zamarynowane.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1607
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1418
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1444
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1607
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1374
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1418
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1444
Składniki
Plasterki pieczywa zrumieniłam na suchej patelni, skropiłam je oliwą smakową. Można je też skropić zwykłą oliwą i potrzeć czosnkiem. Kapelusze pokroiłam na mandolinie i ułożyłam na talerzu. Do oliwy smakowej ( można też do zwykłej dodać zioła, czosnek, chili) wcisnęłam sok z cytryny dodałam posiekany koperek. Sosem lekko skropiłam prawdziwki- momentalnie się zamarynują. Więc trzeba od razu podawać. Całość popieprzyłam dodałam kapary dla słoności i płatki parmezanu. Do prawdziwków pasuje też natka pietruszki. Niewykorzystane trzony można pokroić i wysuszyć lub zamrozić i dodać do innego dania. Smacznego :)
:DDD