Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania, zdrowa i smaczna przystawka .
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7711
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 76
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3778
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1375
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7711
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 76
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3778
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1375
Składniki
Buraki umyć, owinąć folią spożywczą i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 50 minut. Ostudzić.
Składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Buraki pokroić w cieniutkie plastry (najlepiej krajalnicą by wszystkie miały jednakową grubość). Ułożyć na talerzu. Na burakach ułożyć liście rukoli i rozsypać pokruszony wędzony twaróg. Posypać grubo mielonymi orzechami włoskimi (wcześniej podprażonymi na suchej patelni). Polać przygotowanym sosem. Udekorować płatkami nagietka (są jadalne). Przed podaniem schłodzić.