Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania, zdrowa i smaczna przystawka .
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 297
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 297
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11105
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3633
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1235
Składniki
Buraki umyć, owinąć folią spożywczą i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 50 minut. Ostudzić.
Składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Buraki pokroić w cieniutkie plastry (najlepiej krajalnicą by wszystkie miały jednakową grubość). Ułożyć na talerzu. Na burakach ułożyć liście rukoli i rozsypać pokruszony wędzony twaróg. Posypać grubo mielonymi orzechami włoskimi (wcześniej podprażonymi na suchej patelni). Polać przygotowanym sosem. Udekorować płatkami nagietka (są jadalne). Przed podaniem schłodzić.