Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania, zdrowa i smaczna przystawka .
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 157
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9413
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 992
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 157
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9413
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 992
Składniki
Buraki umyć, owinąć folią spożywczą i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 50 minut. Ostudzić.
Składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Buraki pokroić w cieniutkie plastry (najlepiej krajalnicą by wszystkie miały jednakową grubość). Ułożyć na talerzu. Na burakach ułożyć liście rukoli i rozsypać pokruszony wędzony twaróg. Posypać grubo mielonymi orzechami włoskimi (wcześniej podprażonymi na suchej patelni). Polać przygotowanym sosem. Udekorować płatkami nagietka (są jadalne). Przed podaniem schłodzić.