Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania, zdrowa i smaczna przystawka .
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 110
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2639
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107400
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2081
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 110
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2639
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107400
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2081
Składniki
Buraki umyć, owinąć folią spożywczą i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 50 minut. Ostudzić.
Składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Buraki pokroić w cieniutkie plastry (najlepiej krajalnicą by wszystkie miały jednakową grubość). Ułożyć na talerzu. Na burakach ułożyć liście rukoli i rozsypać pokruszony wędzony twaróg. Posypać grubo mielonymi orzechami włoskimi (wcześniej podprażonymi na suchej patelni). Polać przygotowanym sosem. Udekorować płatkami nagietka (są jadalne). Przed podaniem schłodzić.