Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania, zdrowa i smaczna przystawka .
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424603
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10584
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4664
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424603
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10584
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336892
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4664
Składniki
Buraki umyć, owinąć folią spożywczą i piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 50 minut. Ostudzić.
Składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Buraki pokroić w cieniutkie plastry (najlepiej krajalnicą by wszystkie miały jednakową grubość). Ułożyć na talerzu. Na burakach ułożyć liście rukoli i rozsypać pokruszony wędzony twaróg. Posypać grubo mielonymi orzechami włoskimi (wcześniej podprażonymi na suchej patelni). Polać przygotowanym sosem. Udekorować płatkami nagietka (są jadalne). Przed podaniem schłodzić.