Do góry

Przekąski Przepis na:

Carpaccio z buraka z granatem

Carpaccio z buraka z granatem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18523

Dodano:

Odsłon: 1242

Wspaniała przekąska na Sylwestra.

Składniki

  • Burak ćwikłowy ugotowany 3 szt. (duży)
  • Świeża rukolą 2 garści
  • Orzechy włoskie pokruszone 1 duża garść
  • Ser pleśniowy 15 dag
  • Ziarna z granatu 3 łyżki
  • Składniki na sos:
  • Ocet balsamiczny 2 łyżki
  • Musztarda francuska 1 łyżka
  • Miód prawdziwy 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Carpaccio z buraka z granatem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Buraczki obrać i pokroić w centymetrowe plasterki. Następnie z podanych składników przygotować sos i na chwilę schłodzić w lodówce. Połowę rukoli wyłożyć na dno salaterki, ułożyć ziarenka granatu wymieszane z orzechami, posypać kostkami sera pleśniowego, a na górę ułożyć drugą część rukoli. Polać przygotowanym sosem i podawać na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń