Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na lekką, zdrową, ale pożywną i bardzo smaczną przekąskę. Przygotowałam carpaccio z czerwonych buraków z rukolą, miękkim serkiem kozim oraz pistacjami. Całość podałam z lekko słodkim sosem vinegret z dodatkiem suszonych pomidorów. Carpaccio będzie świetnym wyborem na przystawkę, kolację lub przekąskę imprezową. Smacznie polecam :)
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1287
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 430
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 55
Najlepsza surówka z buraków, jabłka i cebuli, na niedzielę np. do kotletów sc...
Odsłon: 1287
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 430
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 55
Składniki
Oliwę z oliwek łączymy z octem jabłkowym i miodem, dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory, doprawiamy solą do smaku i dokładnie mieszamy. Buraki pieczemy w piekarniku lub gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, studzimy, kroimy w cienkie plasterki i wykładamy na talerze. Do buraków dodajemy świeżą rukolę, kawałki serka koziego oraz pistacje. Całość podajemy z wcześniej przygotowanym sosem vinegret.
Kawałki buraka możemy ułożyć na talerzu z kleksem octu balsamicznego - wtedy smak będzie jeszcze bogatszy.
Pożywnym dodatkiem do carpaccio będą także ugotowane na twardo jaja przepiórcze. Życzę smacznego! :)