Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na lekką, zdrową, ale pożywną i bardzo smaczną przekąskę. Przygotowałam carpaccio z czerwonych buraków z rukolą, miękkim serkiem kozim oraz pistacjami. Całość podałam z lekko słodkim sosem vinegret z dodatkiem suszonych pomidorów. Carpaccio będzie świetnym wyborem na przystawkę, kolację lub przekąskę imprezową. Smacznie polecam :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10040
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2672
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1816
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 683
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3908
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10040
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2672
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1816
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 683
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3908
Składniki
Oliwę z oliwek łączymy z octem jabłkowym i miodem, dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory, doprawiamy solą do smaku i dokładnie mieszamy. Buraki pieczemy w piekarniku lub gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości, studzimy, kroimy w cienkie plasterki i wykładamy na talerze. Do buraków dodajemy świeżą rukolę, kawałki serka koziego oraz pistacje. Całość podajemy z wcześniej przygotowanym sosem vinegret.
Kawałki buraka możemy ułożyć na talerzu z kleksem octu balsamicznego - wtedy smak będzie jeszcze bogatszy.
Pożywnym dodatkiem do carpaccio będą także ugotowane na twardo jaja przepiórcze. Życzę smacznego! :)