Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebula nie zawsze musi być tylko składnikiem farszów. Tym razem ona w głównej roli. Odwdzięcza się swoją słodkością. Można wykorzystać białą cebulę i nafaszerować czerwoną fasolą i odwrotnie czerwoną cebulę i nafaszerować białą fasolą.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 390
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 47
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1366
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1846
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 390
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 47
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1366
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1846
Składniki
Cebule obrałem, wrzuciłem do osolonej, wrzącej wody. Obgotowywałem 10 minut. Wyjąłem łyżką cedzakową, osączyłem. Odciąłem czubki cebul, ostrożnie wydrążyłem wewnętrzne warstwy, pozostawiłem 2-3 wierzchnie. Wydrążone środki cebul, fasolę i rozmaryn zmiksowałem na gładką masę, przyprawiłem solą i pieprzem. Wypełniłem farszem cebule, ułożyłem w natłuszczonej żaroodpornej formie. Posypałem orzechami i wiórkami masła. Zapiekałem do miękkości cebuli, około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni C.