Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulka prażona na oleju rzepakowym to doskonały dodatek do zup. Doprawiona solą sprawdzi się również jako samodzielna przekąska. Przepis pochodzi z 478. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6908
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8593
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 219
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1233
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6908
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8593
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 219
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1233
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Posypać połową mąki i dokładnie w niej obtoczyć.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu często mieszając.
Gdy cebula zacznie się lekko rumienić posypać resztą mąki i smażyć dalej cały czas mieszając – tak długo, aż będzie mocno rumiana. Następnie wyłowić i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.