Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulka prażona na oleju rzepakowym to doskonały dodatek do zup. Doprawiona solą sprawdzi się również jako samodzielna przekąska. Przepis pochodzi z 478. odcinka programu "Ewa gotuje".
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2024
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9629
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3299
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6735
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2024
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9629
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3299
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6735
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Posypać połową mąki i dokładnie w niej obtoczyć.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu często mieszając.
Gdy cebula zacznie się lekko rumienić posypać resztą mąki i smażyć dalej cały czas mieszając – tak długo, aż będzie mocno rumiana. Następnie wyłowić i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.