Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulka prażona na oleju rzepakowym to doskonały dodatek do zup. Doprawiona solą sprawdzi się również jako samodzielna przekąska. Przepis pochodzi z 478. odcinka programu "Ewa gotuje".
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5012
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13541
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5871
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7629
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5012
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13541
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5871
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7629
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Posypać połową mąki i dokładnie w niej obtoczyć.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu często mieszając.
Gdy cebula zacznie się lekko rumienić posypać resztą mąki i smażyć dalej cały czas mieszając – tak długo, aż będzie mocno rumiana. Następnie wyłowić i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.