Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebulka prażona na oleju rzepakowym to doskonały dodatek do zup. Doprawiona solą sprawdzi się również jako samodzielna przekąska. Przepis pochodzi z 478. odcinka programu "Ewa gotuje".
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2071
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 353
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 774
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2071
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 353
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 774
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17233
Składniki
Cebule obrać i pokroić w piórka. Posypać połową mąki i dokładnie w niej obtoczyć.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i smażyć na średnim ogniu często mieszając.
Gdy cebula zacznie się lekko rumienić posypać resztą mąki i smażyć dalej cały czas mieszając – tak długo, aż będzie mocno rumiana. Następnie wyłowić i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.