Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z sosem czosnkowym stanowi znakomity zamiennik kanapki.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 135
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101356
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5881
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 135
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101356
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5881
Składniki
Wykonanie: Do szklanki odlać odrobinę wody, dodać drożdże, łyżkę mąki i cukier. Dokładnie wymieszać i odstawić na bok na 15 min. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać wodę, zaczyn i sól. Z podanych składników ugnieść ciasto (można dosypać mąkę jeśli będzie zbyt kleiste). Ciasto zostawić w misce, przykryć ręcznikiem i odłożyć w ciepłe miejsce na godzinę. Cebulę, czosnek i bekon delikatnie podsmażyć.
Z ciasta uformować placki (o grubości około 0,5 cm). Posmarować sosem czosnkowym. Nałożyć porcję usmażonego farszu. Piec około 12 min w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C.