Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z sosem czosnkowym stanowi znakomity zamiennik kanapki.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36641
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3598
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 529
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2900
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36641
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3598
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 529
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2900
Składniki
Wykonanie: Do szklanki odlać odrobinę wody, dodać drożdże, łyżkę mąki i cukier. Dokładnie wymieszać i odstawić na bok na 15 min. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać wodę, zaczyn i sól. Z podanych składników ugnieść ciasto (można dosypać mąkę jeśli będzie zbyt kleiste). Ciasto zostawić w misce, przykryć ręcznikiem i odłożyć w ciepłe miejsce na godzinę. Cebulę, czosnek i bekon delikatnie podsmażyć.
Z ciasta uformować placki (o grubości około 0,5 cm). Posmarować sosem czosnkowym. Nałożyć porcję usmażonego farszu. Piec około 12 min w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C.