Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z sosem czosnkowym stanowi znakomity zamiennik kanapki.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2261
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1379
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 513
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3550
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1206
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2261
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1379
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 513
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3550
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1206
Składniki
Wykonanie: Do szklanki odlać odrobinę wody, dodać drożdże, łyżkę mąki i cukier. Dokładnie wymieszać i odstawić na bok na 15 min. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać wodę, zaczyn i sól. Z podanych składników ugnieść ciasto (można dosypać mąkę jeśli będzie zbyt kleiste). Ciasto zostawić w misce, przykryć ręcznikiem i odłożyć w ciepłe miejsce na godzinę. Cebulę, czosnek i bekon delikatnie podsmażyć.
Z ciasta uformować placki (o grubości około 0,5 cm). Posmarować sosem czosnkowym. Nałożyć porcję usmażonego farszu. Piec około 12 min w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C.