Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na ciepłą kolację w jesienne wieczory, jak i również na małe przyjęcie dla gości.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1390
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14925
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 935
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1390
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14925
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 935
Składniki
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój, podsmaż na oleju. Dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą do pizzy.
Masło rozpuść, wystudź. Do miski wsyp mąkę, dodaj suche drożdże, sól, cukier, łyżeczkę przyprawy do pizzy, wymieszaj. Dodaj roztopione masło oraz ciepłą wodę i mleko. Wymieszaj. Zagnieć ciasto, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na pół godziny.
Wyrośnięte ciasto podziel na 10 części, uformuj kulki i lekko rozwałkuj. Na wierzch ukłądaj po łyżce farszu z cebuli i pieczarek oraz mozarellę, ułóż na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 stopni około pół godziny.