Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na ciepłą kolację w jesienne wieczory, jak i również na małe przyjęcie dla gości.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4275
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2563
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2773
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11213
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4275
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2563
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2773
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11213
Składniki
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój, podsmaż na oleju. Dopraw solą, pieprzem oraz przyprawą do pizzy.
Masło rozpuść, wystudź. Do miski wsyp mąkę, dodaj suche drożdże, sól, cukier, łyżeczkę przyprawy do pizzy, wymieszaj. Dodaj roztopione masło oraz ciepłą wodę i mleko. Wymieszaj. Zagnieć ciasto, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na pół godziny.
Wyrośnięte ciasto podziel na 10 części, uformuj kulki i lekko rozwałkuj. Na wierzch ukłądaj po łyżce farszu z cebuli i pieczarek oraz mozarellę, ułóż na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 stopni około pół godziny.