Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie dla miłośników kaszanki ;-)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4113
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416182
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2807
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4113
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416182
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2807
Składniki
Cebule obrać i wydrążyć tak, aby zostały dwie warstwy. Środki cebuli pokroić drobno i usmażyć na małej ilości oleju.
Jak cebulka się zeszkli dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki kaszanki. Wymieszać i smażyć razem kilka minut, przyprawić do smaku.
Nadziewać cebule gotowym farszem, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach około 35 minut.
Danie jest gotowe jak cebule będą miękkie. Przed podaniem można posypać pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami konserwowymi.