Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 551
Dodano: 23.11.2011
Odsłon: 6898
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Cebule obrać i wydrążyć tak, aby zostały dwie warstwy. Środki cebuli pokroić drobno i usmażyć na małej ilości oleju.
Jak cebulka się zeszkli dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki kaszanki. Wymieszać i smażyć razem kilka minut, przyprawić do smaku.
Nadziewać cebule gotowym farszem, ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach około 35 minut.
Danie jest gotowe jak cebule będą miękkie. Przed podaniem można posypać pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami konserwowymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 29 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo efektowne smaczne danie3 Kto głosował? | Odpowiedz

yann 18 listopada 2012Zgłoś do usunięcia
Czy zapiekamy w naczyniu żaroodpornym po przykryciem czy bez przykrycia?4 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 24 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
wygląda bardzo fajnie, znacznie lepiej niż sama kaszanka na talerzu3 Kto głosował? | Odpowiedz

landryna8215 23 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
musi być super.Fajna odmiana dla zwykłej kaszanki z cebulką3 Kto głosował? | Odpowiedz